6 000 böcker till Open ART-skulptur

Den spanska konstnären Alicia Martin ska bygga en skulptur bestående av 6 000 böcker. Skulpturen ställs ut på Open ART i sommar. – Jag gillar att blanda olika teman, språk och färger i vad som verkar vara en enorm kaotisk massa. En sådan intervention i det offentliga rummet fungerar som en inbjudan för människor att hitta sin egen ordning ”, säger Alicia Martin i ett pressmeddelande.

– Vi har redan varit i kontakt med stadsbiblioteket, några tryckerier och antikvariaten i Örebro, men vi tar gärna in privata donationer också. De som är intresserade av att bidra med sina gamla inbundna böcker till ett fantastiskt konstverk kan för lämna dem på Open ART-kontoret och Örebro konsthallen fram till 15 maj, säger Nina Glimvall, verksamhetschef för Allmänkultur i Örebro kommun.

,