Lockar IT-folk med livskvalitet

Flera arbetsgivare inom IT-sektorn har gått samman i en rekryteringskampanj. Under rubriken ”Skaffa dig ett liv” försöker de locka personal till Örebro.

– Idag har vi 42 lediga it-jobb hos 13 arbetsgivare på portalen och vi marknadsför den bland annat via LinkedIn där vi når mer än 22 000 it-talanger i hela Sverige. Det är ett nytt grepp både för LinkedIn och för oss, säger Anette Holm på Handelskammaren Mälardalen i ett pressmeddelande.

Det råder i nuläget ett underskott av den efterfrågade kompetensen i Örebro.

– Istället för att konkurrera om kompetensen kan nu it-arbetsgivarna gemensamt locka it-talangerna till Örebro. Det är något som gynnar både arbetsgivarna och Örebro som region och vi välkomnar alla it-arbetsgivare att vara med i kampanjen, säger Anette Holm.

På rekryteringsportalen skaffaettliv.com, lyfter man fram fördelarna med att arbeta och bo i Örebro. På sajten framgår bland annat att en Örebro-kvadratmeter för boende är dubbelt så stor som exempelvis en Stockholms-dito. Även tiden att ta sig till jobbet är avsevärt kortare i Örebro vilket gör att en örebroare har 26 fler dagar på ett år jämfört med till exempel en stockholmare eller göteborgare, uppger Handelskammaren.

,