Musik och film möts på Live at Heart

Nu öppnar ansökningarna till Live at Heart i Örebro 2 till 5 september. Det är på Live at Heart som man ser den nya musiken först, något som man fick kvitto på när 19 svenska band fick åka officiellt till Live at Hearts förebild South By Southwest i Austin, Texas. Tre av dessa, The Magnettes, Indevotion och Good Harvest, spelade på Live at Heart 2014.

I år kommer det också satsas på en brygga mellan filmbranschen och musikbranschen. Dessa två branscher har mycket gemensamt men träffas sällan och därför kommer det vara ett fokus att presentera ny spännande musik för filmproduktioner.

Det kommer också bli förändringar på konferenssidan. Mindre rena paneler och mer personliga möten.

-Vi vill att artister och personer verksamma inom musik och filmbranschen ska få en chans att prata om just sitt projekt eller sitt artisteri. Därför kommer vi ha speciella happenings för personer som har köpt badge där man får möjlighet att träffas. Vi kommer bjuda in personer från de båda branscherna som vi anser är ”do:ers” folk som får saker att hända, säger Ulrika Holmberg på Musichelp som tar hand om konferenserna.

Festivalen har också utvecklats åt ett internationellt håll, redan under 2014 fanns det band representerade från Kanada, USA, Tyskland, Holland, UK, Estland och Finland. Live at Heart kommer öka den mängden i år.

-Vi vill presentera bra musik för människor som vill höra något nytt inte bara från Sverige. Vårt jobb med internationella artister förra året gjorde att vi fick prata om Live at Heart på Barbados på Caribbean Music Summit och South by Southwest i Austin USA och för festivaler från Sydamerika fortsätter Ulrika Holmberg.
(Örebro Tribune)

,