Baastad (S) föreslås bli ny länsordförande

Lena Baastad föreslås bli ny ordförande för Socialdemokraterna i Örebro län. Valet sker på årsmötet den 18 april. Hon efterträder Jonas Karlsson.

– Det är hedrande att bli föreslagen som ny ordförande för Socialdemokraterna i länet. Att leda partiarbetet i länet är ansvarsfullt och ärofyllt, och vi har mycket framför oss. För mig kommer det vara viktigt att fortsätta jobba med politikutvecklingen, hur vi kan skapa jobb i länet samt höja kunskapsnivån i skolan, säger Lena Baastad (S) i ett pressmeddelande.

– Vårt mål måste givetvis alltid vara att se framåt och även om förra året var ett intensivt år med val till både Europaparlamentet och allmänna val har vi både kraft och energi i partiet för att fokusera på det som kommer. Vi ska utveckla vår politik, arbeta för att rekrytera nya medlemmar till partiet och jag vill fortsätta det arbete som pågår i partiet i länet med studier. Självklart ska vi också använda tiden fram till valet för att runt om i länet möta medborgarna och samtala och lyssna, samt berätta om vår politik, säger Lena Baastad.