Möte om snabbare tåg till Oslo

På onsdag den 8 april arrangerar Handelskammaren en föreläsning om snabbare kommunikation mellan Stockholm och Oslo. Med på mötet är kommunalråden Lena Baastad och Björn Sundin, båda (S). Föreläsningen riktar sig till företag som är intresserade av eller beroende av bra tågförbindelser mellan huvudstäderna, via bland annat Örebro.

På fem år har den svenska exporten till Norge ökat med cirka 30 procent och 30 000 svenskar veckopendlar dit.

”Ett hinder för exportutvecklingen till Norge från regionens företag är de dåliga kommunikationerna. Frågan om snabbare tågförbindelser från Stockholm via Örebro till Oslo är inte ny, men känns mer angelägen än någonsin. Det skulle betyda oerhört mycket för tillväxten i hela stråket. Beräkningar har visat att det skulle vara fullt möjligt att åka sträckan med tåg under 3 timmar. Då skulle näringslivet i vår region bli stora vinnare, med betydligt snabbare förbindelser till såväl Stockholm och Oslo, som mellan våra nodstäder i stråket”, uppger Handelskammaren i inbjudan till föreläsningen.