Protest mot fyrverkeri nära hästhagar

En privatperson protesterar mot att det kommer att skjutas fyrverkerier nära hästhagarna i Karlslund vid Valborg. En närliggande bostadsrättsförening har annonserat att det blir raketer för att fira in våren. Den person som protesterar mot fyrverkerierna i allmänhet skrev i höstas ett brev till Örebro kommun där hon påpekade det dåliga sambandet mellan raketer och lättskrämda hästar.

”Jag vill att det blir ett skyddat område även i Karlslund, precis som det är i centrala Örebro. Jag var i kontakt med både djurskyddet på länsstyrelsen och polisen, som har godkänt fyrverkerierna. Men ingen av dom var medvetna om eller vägt in i beslutet, att det finns hästar på Karlslund”, skriver kvinnan till Örebrokuriren.se.

”Jag tycker det är märkligt, ingen skulle komma på idén att skjuta fyrverkerier över en bondgård eller zoo. Men det är okey med en ridskola?”, undrar hon.

One comment on “Protest mot fyrverkeri nära hästhagar
  1. Håller helt med trots att jag bor i “den närliggande bostadsföreningen”.

Comments are closed.