Dagar med tillväxt i Örebro

Den 21-22 maj arrangerar Swedbank tillsammans med flera samarbetspartners årets Tillväxtdagar. Dagarna är Swedbanks mötesplats för ”alla som vill skapa bättre förutsättningar för lokal och regional tillväxt och ett hållbart samhälle genom långsiktiga lösningar”, skriver de i inbjudan till dagarna.

Tillväxtdagarna har genomförts i flera städer under åren, men 2015 anordnas dagarna för första gången i Örebro i samband med stadens 750 års jubileum.

”Under dagarna kommer man bland annat få höra Per Schlingmann, kommunikationsrådgivare, Maria Rankka, vd Stockholms handelskammare och Helena Jonsson, ordförande LRF att diskutera vad städer som Örebro kan lära av Stockholm.

Deltagarna kommer även att få lyssna till Anders Sundström, ordförande Swedbank Claes Ekström, partner på Altor och Anna Dyhre, författare som pratar om entreprenörskap och vad som krävs av staden för att få framgångsrika företag.

Bland de inbjudna politikerna märks Elisabeth Svantesson, riksdagsledamot, Lars Stjernkvist, kommunalråd Norrköping, Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande Sundbyberg och från Örebro Lena Baastad, kommunstyrelsens ordförande. Tillväxtdagarnas duktiga moderatorer, bland andra Birgitta Ekbladh tidigare SVT, kommer att guida igenom dagarna i Örebro.