Hej och välkommen till Örebrokuriren.se

Det har nu gått tio år sedan papperstidningen Örebro-Kuriren lades ned. Jag har länge haft en dröm att åter få säga; Hej, det är K-G från Kuriren när man ringer upp för intervju. Och nu kan jag göra det! Det känns bra och samtidigt ansvarsfullt att ta på sig uppdraget att starta Kuriren i webbform. Sajten har bara varit öppen några få dagar, men redan har jag fått mängder med gratulationer och hejarop. Det är sådant som gör att jag känner att satsningen är rätt.

Örebro stad behöver många kanaler för nyheter och för den så viktiga samhällsdebatten. Örebrokuriren.se ska erbjuda möjligheten för alla att säga sin mening. Och att få ge svar på kritik när kritik ges. Det handlar också självklart att lyfta fram de positiva exemplen. Det är grunden i min syn på arbetet som journalist.

Örebrokuriren.se är politiskt och religiöst obunden. Sajtens innehåll är gratis för läsaren och helt annonsfinansierad. Vi fokuserar på lokala nyheter, näringsliv, samhällsdebatten samt evenemang inklusive kultur & nöje.

Att driva en lokal nyhetssajt är mycket att vara del i en ständigt pågående process. Det redaktionella och tekniken ska hela tiden utvecklas och förbättras. Med hjälp av stöd från goda vänner är jag redan en bit på väg. Men Örebrokuriren har en strävan att alltid förbättra sig. För att göra det tar jag tacksamt emot er hjälp.

Örebrokuriren samarbetar idag redaktionellt med Örebro Tribune, radioprofilen Tomas Jennebo samt poddsändande Fredrik Welander och Fredrik Stengarn. Birgitta Ekbladh som tidigare arbetade på Tvärsnytt har också bidragit med material när Kuriren nu återuppstår. Ansvariga för teknik är Patrik Kinnander och Sofia Wirberg.
Jag vill även rikta ett stort tack till Almi i Örebro för rådgivning i projektet.
Örebrokuriren.se har sitt kontor centralt på Entrepreneurial HIVE Örebro. Ett stort tack till Johan Sahlman på HIVE.

Vänliga Kuriren-hälsningar
K-G Ekblom, ansvarig utgivare Örebrokuriren.se

One comment on “Hej och välkommen till Örebrokuriren.se

Comments are closed.