Lena Baastad vald som länsordförande för S

10345576_914176675301134_2210985593388008318_n

Lena Baastad valdes på lördagen till ny ordförande för Socialdemokraterna i Örebro län. Hon valdes enhälligt på årsmötet och efterträder Jonas Karlsson på posten.

– Vi socialdemokrater har ett mycket stort förtroende i Örebro län och är med i ledningen i nio av länets tolv kommuner samt i regionen. Vi ökar i medlemsantal och fortsätter att utveckla vår verksamhet på många olika sätt, bland annat genom våra studier. Det är en stor ära att framöver få leda arbetet i Socialdemokraterna i länet, säger Lena Baastad i ett pressmeddelande.

– Jag ser ibland barn som aldrig möter föräldrar som har haft ett jobb. Vi ser hur resultaten i svenska skolan, även i vårt län, sjunkit i flera år. Nu ska vi i regionen och kommunerna med en socialdemokratiskt ledd regering ta tag i de utmaningar vi ser och utveckla vår politik för att skapa ett Sverige och Örebro län som håller ihop, säger Lena Baastad.

foto: Socialdemokraterna Örebro län