V: Viktigt med bra utbildning med bredd

För oss i Vänsterpartiet är det viktigt att kommunen erbjuder en bra utbildning med bredd. Att till exempel Tema-programmet ska finnas kvar eftersom det där bedrivs en annorlunda pedagogik som passar en del elever bättre än den traditionella. Just sådan variation kan vi få till om vi samordnar resurserna så här. Det är i alla fall min förhoppning.

Självklart ska de elever som har svårast för en sådan här förändring få sina behov tillgodosedda allra, allra först. Det gäller till exempel aspbergerklassen och RGD/RGH. Det är något som styrande politiker lovat i den här frågan – och det måste de hålla – det var en förutsättning för att jag skulle kunna säga okej till en flytt.

Vi i Vänsterpartiet känner oss i nuläget inte helt övertygade om att det är bra att flytta hela SFI-undervisningen till Risbergska skolans lokaler, vi behöver titta mer på hur vi jobbar med integration i Örebro.

Cecilia Lönn Elgstrand skolpolitisk talesperson Vänsterpartiet