Nyfikna på att starta eget

IMG_0017

Under två timmar var Stora Hotellet i Örebro fullt av personer som funderar på att starta eget företag. De fick tips och goda råd från myndigheter och privata företag. Arrangör för träffen var Nyföretagarcentrum.

Uppskattningsvis 200 personer var på plats för att få goda råd om hur man drar igång ett eget företag. Under cirka tio år har Nyföretagarcentrum i Sverige anordnat dessa mötesplatser. Sedan några år tillbaka sker det under namnet Café Starta & Driva Eget, berättar Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentum.

Det handlar om att ge vägledning och inspiration. Att hjälpa till att ta klivet och starta företag, menar han. Det är något fler kvinnor än män som kommer till våra träffar, och det är ett stort åldersspann, från 20,30-årsåldern och uppåt. Besökarna tar verkligen chansen att få svar på sina frågor om företagande.

Förutom arrangerande Nyföretagarcentrum var representanter från Skatteverket, Almi, banker, redovisningsbyråer och försäkringsbolag på plats i salen.

IMG_0064

IMG_0034IMG_0014

,