Kungsgatan 1 fick årets Activadrake

IMG_0001

Restaurang Kungsgatan 1 i Örebro har tilldelats utmärkelsen Activadraken för 2015. Stiftelsen Activa är en verksamhet som hjälper personer med funktionsnedsättningar att få jobb.

Priset går till en arbetsplats som under året visat engagemang och tagit emot en medarbetare eller praktikant i sin verksamhet. Företaget ska vara en förebild för andra när det gäller bemötande, omtanke och socialt ansvarstagande.

Ola Ohlin och Dan Karlsson Tofeldt äger restaurangen. I nuläget arbetar ett par personer där som Activa tillsammans med arbetsgivaren hjälpt till jobb. Under åren har fem, sex personer från Activa arbetat i restaurangen, berättar Ola Ohlin (bilden).

Årets pristagare är Kungsgatan 1. Och så här lyder motiveringen: ”De en arbetsgivare med ett bra bemötande och som har modet att ge människor med funktionsnedsättning inte bara en chans, utan flera. Arbetsgivaren ser utvecklingsmöjligheter och har en stor tro på individernas starka sidor och en vilja att se dem lyckas. Unga personer har fått möjligheten att använda arbetsplatsen som en språngbräda för sin fortsatta karriär och några har också fått anställning. Arbetsgivarens känsla för samspel och gruppdynamik har skapat en trygg arbetsmiljö för nya medarbetare. Kungsgatan 1 tar inte bara ansvar för maten på tallriken”.

,