Millencolin tillbaka till rötterna

IMG_0005

Ikväll har Millencolin releasespelning för nya skivan True Brew. Lokalen är Ritz och publiken får höra ett band som gått tillbaka till rötterna men med ett modernt ljud, enligt sångaren Nikola Sarcevic.

Örebrokuriren träffar honom timmarna innan spelningen när Millencolin är på plats för att soundchecka och kolla så att all teknik fungerar som den ska. Tidigare under dagen fastnade delar av utrustningen i en hiss, men nu är allt iordningsställt uppe på scenen.

Nikola ser kvällens spelning som en helt vanlig spelning. Men. Det är premiär live för de nya låtarna och så är hemmapubliken lite speciellt. Det är både fans, vänner och släktingar här ikväll, säger sångaren. En komplex publik, som han uttrycker det.

Millencolin årsmodell 2015 är tillbaka till rötterna musikaliskt. Piggare och mer fartfyllt.

Efter spelningen på Ritz ska de ut på en tiodagarsturné i Europa och sedan är det snart dags för ännu en festivalsommar i Europa. I Sverige spelar bandet på Bråvalla. I höst väntar spelningar i USA och Sydamerika. Nikola tycker att det ska bli kul att ge publiken en ny skiva, ny musik att samlas kring.