Polisen förstärker på Valborg

Valborgsfirande vid slottet, studentfesten 48h vid universitetet och den allsvenska matchen ÖSK mot Hammarby. Tre arrangemang på samma kväll som innebär att polisen förstärker sin bemanning. – Men vi tror på festlig stämning och gott humör, hälsar polisens insatsledare Mats Törn.

Under torsdagen förväntas cirka 3 000 Hammarbyfans komma till Örebro för att se matchen mot hemmalaget ÖSK. Polisen har avsatt resurser för att ”hantera matchen”, som Mats Törn uttrycker det. Hammarbys supportrar samlas på restaurang Strömpis timmarna innan avspark och sedan marscherar de i samlade trupp ner till Behrn arena när det närmar sig matchstart. Bortafansen kommer att fylla hela den östra läktarsektionen, berättar insatschefen.

En gata i närheten av arenan är avstängd för allmän trafik under hela dagen. Detta för att säkra framkomligheten för räddningstjänsten.

Själva Valborgsfirandet vid slottet och ute i länet har på senare år lugnat ner sig. Det finns värre helger ordningsmässigt, konstaterar Mats Törn.

 

, ,