Om Risbergska: ”Tänk om och gör rätt”

Som ni kanske har sett i sociala medier så har det skrivits mycket om Risbergska gymnasiets framtid. I sociala medier har ni säkert fått bilden av hur Risbergskas framtid ser ut, den verkar mörk ut och att politikerna bestämt sig och beslutat om att Risbergska ska läggas ned. Men det är bara ett förslag som de har lagt fram, beslutet ska tas i juni. Vi är en klass som går på Risbergska och vi har sett mycket oro bland eleverna och lärarna.

Att börja med så tror vi mycket på denna gymnasiet, den har så mycket att erbjuda. Om man ska jämföra med andra skolor så har vi otroligt mycket mer möjligheter, vi har tillgång till en hel gymnastikhall, en fotbollsplan, tennisplan, en vattenplats där vi kan köra olika aktiviteter bland annat paddla kanot och en hel del skog.

Det är så mycket historia bakom Risbergska, vi kan sitta här och skriva en massa saker som vi upplevt under dessa månader vi varit här. Kvalitén här på lektionerna är mycket bra, vi har en speciell band mellan lärarna och eleverna som vi inte vill ta miste om.

Vi menar inte att trycka ned andra skolor och påstå att denna skola är världens bästa skola, men den betyder så mycket för oss speciellt för oss som går på Risbergska. Vi valde Risbergska av flera skäl och trivs jättebra här, så tänk om och gör rätt!

Klass SA14K