Chartern från Örebro fortsätter lyfta

Charterresandet från Örebro flygplats fortsätter att öka. Researrangören Ving räknar med att drygt 26 000 personer reser från Örebro den här säsongen. När det gäller Fritidsresors avgångar i juni är ungefär åtta av tio redan bokade.

– Bokningsläget inför den här sommarsäsongen ligger i nivå med förra året, ett år som var riktigt bra för oss, säger Magdalena Öhrn informationschef på Ving.

– Till nästa vinter ökar vi volymerna ytterligare, från 10 000 till 11 000, främst genom en ökning på Teneriffa, säger hon.

Hennes kollega på Fritidsresor, Mathias Bergendal, säger att de riktigt populära hotellen bokas upp till ett år i förväg.

– Hotellen har blivit de nya destinationerna. Många väljer hotelltyp före vilket land de ska åka till. Det handlar om koncepthotell med bra förutsättningar för till exempel golf eller tennis, förklarar Mathias.

Trenden att resenärerna väljer lokala flygplatser nära hemmet håller i sig, enligt resebolagen. Säsongen 03/04 hade Ving 8 700 platser från Örebro. Det är i år 20 år sedan det första charterflyget lyfte från Örebro flygplats.

 

,