Klubbar går samman för ett motorcentrum

Tio motorklubbar har gått samman för att utveckla motorsporten i Örebro. Tanken är att samla all verksamhet vid motorstadion nära flygplatsen.

Det behövs större depåytor, fler banor, plats för publik samt möjlighet att arrangera träffar och utställningar. Allt detta ryms inte på de befintliga ytorna och därför behöver mer mark frigöras, skriver föreningarna i ett gemensamt uttalande.

Samtidigt vill vi väcka frågan om motorsportens egen motsvarighet till Tegelbruket i Markbacken, en verksamhet som placeras ute vid flygplatsen. Efter den senaste tidens händelser står det klart att de unga med motorintresse behöver någonstans att ta vägen för att träffas och umgås samt visa upp sina bilar under kontrollerade och ordnade former, detta kan vi motorsportklubbar hjälpa till med om vi får rätt förutsättningar och resurser, skriver de vidare.

Genom att satsa rejält på den 40 år gamla och mycket begränsade motoranläggningen intill flygplatsen skulle man kunna uppdatera och utveckla området så att det svarar upp mot dagens behov, liksom de säkerhets- och miljökrav som vi har att ta hänsyn till idag och i framtiden. Just nu uppfyller inte gokartbanan gällande säkerhetskrav när det kommer till tränings- och tävlingsverksamhet. Ytor och förutsättningar är starkt begränsade på området. Många andra motorsportgrenar utöver gokarten saknar godkända banor att träna och tävla på. Faktum är att det för många grenar inte finns några banor alls att köra på, enligt klubbarna som står bakom satsningen.

 

 

 

,
One comment on “Klubbar går samman för ett motorcentrum
  1. Örebro är ett nav i regionen och växer så det knakar. Vi har också många ambassadörer som marknadsför regionen även internationellt. Vilken sport kommer dom ifrån? Jo just motorsporten! Det har inte gjorts någonting på för motorsporten dom senaste 40 åren men fotboll, ishockey, bandy, Tegelbruket och nu skateborden. Nä – bygg ut motorstadion i Täby riktigt ordentligt såsom motorföreningen föreslår. Flytta segelflyget till Arboga så slipper flygtornet bekymmer med start och landningar på bägge sidor, ingen bra lösning som det är idag. Bygg en streetracebana på segelflygets bana! Kom igen Örebro, visa motorsporten att ni vill vara med på “banan”

Comments are closed.