Risbergska marscherade till Rådhuset

IMG_0020

På onsdagen genomfördes en manifestation för att rädda gymnasieundervisningen kvar på Risbergska skolan. Flera hundra elever tågade från skolan, genom stan och fram till Rådhuset på Stortorget. Väl framme var det flera talare som framförde sitt tydliga budskap: Rädda Risbergska och stoppa flyttkarusellen inom skolan.

Ansvariga politiker med kommunalrådet Kenneth Nilsson (S) i spetsen lyssnade och tog synpunkterna till sig. I första hand vill eleverna och lärare rädda kvar undervisningen i sitt nuvarande skick, men om det blir beslut om en flytt, så ska alla elever flytta till en och samma skola. Som förslaget är nu riskerar elever att hänvisas till Virginska alternativt Rudbecksskolan.

Ännu är inget formellt beslut fattat om Risbergskas framtid.