Öppnar drömprojektet Rasmusgården

Örebroföretagaren Sara Sjöborg Wik ska förverkliga sin dröm. Nästa år öppnar hon Rasmusgården. En plats för unga vuxna med funktionshinder som autism. Nu pågår rekryteringen av de ledande befattningarna till gården mellan Järle och Ervalla.

Tanken är att de som ska bo där kommer att jobba med djur, med trädgårdsarbete samt jord- och skogsarbete. Sara Sjöborg menar att det idag saknas det stora perspektivet i vården för denna grupp människor.

I ett inledningsskede ska Rasmusgården fungera som en daglig verksamhet. Med tiden ska verksamheten utvecklas, nya byggnader ska uppföras och ge möjlighet för längre vistelser. Verksamheten ska vara fullt utbyggd inom två,tre år och ska då ha plats för mellan 16-20 boende.

Det är Myrina Invest AB som står bakom finansieringen av Rasmusgården. Sara Sjöborg Wik är vd och koncernchef för Myrina Invest.