Nya Stadsbyggnadshus kan komma att byggas

De karaktäristiska blå Stadsbyggnadshusen I och II i Örnsro kan komma att ersättas av ett nybygge. De gamla husen har rustats i olika omgångar, men nu har kommunen planer att bygga helt nytt på en annan tomt.

Tanken är att nybygget ska möjliggöra nya, moderna arbetsytor där korridorer och enskilda rum för den anställda i stort sett ska bort. Öppna kontorslandskap är det som föreslås för de nya lokalerna, erfar Örebrokuriren.se.

– Det kommer att göras en förfrågning om lokaler till ”marknaden” för att kunna jämföra med ombyggnad av befintliga lokaler. Förmodligen blir det billigare och bättre att flytta till nybyggda lokaler och det kan ha en annan positiv effekt: att fler kontor byggs, eftersom vi har stor brist på nya, moderna och tillräckligt stora kontorslokaler i Örebro, säger Björn Sundin (S) kommunalråd.

I husen finns idag olika förvaltningar inom Örebro kommun med flera hundra anställda.

 

,