Hjälp ÖSK-Kamara hjälpa ebola-offer

ÖSK-spelaren Crespo Kamara vill hjälpa offren för ebolakatastrofen i Sierra Leone. Han gör det tillsammans med Pernilla Haestad Eriksson. Och alla örebroare.

– Vi vill göra skillnad för barn i Sierra Leone som förlorat sina föräldrar eller vårdnadshavare i Ebola. Vi stödjer den redan befintliga organisationen Ebola Orphan Fund som drivs av Francis Mason i Freetown, Sierra Leone. Hans organisation har identifierat 150 barn som blivit föräldralösa på grund av ebola och hjälper barnen till trygghet i nya hem hos släktingar eller i fosterfamilj samt ger ekonomiskt stöd, skriver de på deras Facebooksida.

– För att stödja Francis organisation kommer vi att skicka ned en container till Sierra Leone och fylla den med kläder och andra föremål som barnen behöver.

– Vi kommer att arrangera klädinsamlingar på Behrn Arena i Örebro där alla är välkomna att lämna föremål att skicka ned till Sierra Leone. Insamlingen kommer att ske i samband med ÖSK Fotbolls match mot Gefle den 24 maj.

Insamlingen sker även i samband med matcherna mot Helsingborg och Halmstad. Det kommer även att finnas möjlighet att skänka kläder i ÖSK-shopen på Behrn Arena på andra datum.

Barnen är i åldrarna från spädbarn upp till 15 år så det är kläder i många olika storlekar som behövs. I Sierra Leone är det en väldigt hög värme så de behöver endast sommarkläder samt kläder för regn.

För att bidra till föreningen ekonomiskt kan man föra över valfri summa till bankgiro 680-4348.

 

,