Låna den sportutrustning du behöver

IMG_0009

Fritidsbanken har etablerat sig i Örebro. Där kan du låna den sportutrustning du behöver, som att låna en bok på biblioteket. – Verksamheten är i ett insamlingsskede, berättar projektledare Roger Billingham på Medborgarskolan.

Som det är nu finns det mest vintersportutrustning att låna, som skidor, hjälmar och skridskor, berättar han. Nu har folk rensat ut vintergrejerna och samma sak blir det säkert i höst, men då kommer vi att få in sommarsaker, som fotbollskor och så vidare, tror Roger.

Idén kommer från Deje i Värmland och Örebro är den första större staden som har en Fritidsbank. Tanken är att alla kan låna det dem behöver, oavsett orsak. Om man inte har råd att köpa grejerna eller om man tänker på miljön och överkonsumtionen, förklarar projektledare. Fritidsbanken håller till på Osmundgatan 2 på Holmen.