Örebro är Årets Stadskärna 2015

IMG_0001

Örebro vann titeln Årets Stadskärna 2015. Örebro tilldelades utmärkelsen under en gala i förra årets vinnarstad Kristianstad. Årets Stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Den delas ut för 21:e året i rad till den svenska stad som under de närmast föregående åren gjort ”störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både 
privata och offentliga aktörer”. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling.

Motiveringen:

Stadens utvecklingsarbete är en ständig pågående process, vilket särskilt präglar Årets Stadskärna 2015. Man har på ett föredömligt sätt gått från dialog till samproduktion och tagit vara på hela stadens utbud och engagemang. En röd tråd är kreativa lösningar och förhållningssättet till värdeorden trygghet, trivsel och tillgänglighet. Med självinsikt, beslutsamhet, uthållighet och stolthet har de gjort en övertygande come-back och visat att gemensam kraftsamling är vägen framåt! Svenska Stadskärnors utmärkelse Årets Stadskärna 2015 tilldelas den lilla staden med personlig storstadspuls som har nära till allt ­– Örebro!

 

,