Årets stadskärna 2015 är allas pris

IMG_0001

I förra veckan stod det klart att Örebro är Årets stadskärna 2015. Det kommer att firas under året med start nu på marknadsafton den 4 juni. – Det här är vårt pris, alla örebroares, menar Stina Storm, vd City Örebro.

Arbetet med att stärka city är ett långsiktigt samarbete mellan flera aktörer, handeln, fastighetsägare, kommunen och City Örebro. Priset innebär att strävan med utvecklingen av centrum har fått nationell uppmärksamhet. Ledorden för det arbetet är trygghet, trivsel och tillgänglighet och det handlar om att ha en bra dialog med örebroarna om hur vi ska använda våra gator och torg, sa Stina Storm under en pressträff där aktörerna berättade om priset.

– Det här är en klapp på axeln, vi hade inte fixat det om vi inte jobbat ihop, sa hon vidare.

Med stor sannolikhet kommer nästa år gala för Årets stadskärna att hållas i Örebro, men planerna är ännu inte klara. Med på pressträffen var även kommunalrådet Björn Sundin (S), Claes-Göran Claesson och Anne Pettersson, Örebro kommun samt Per Brogren, vd Asplunds Fastigheter.

 

, ,