East West får grönt WWF-pris

Restaurangen East West Sushi i Örebro har fått utmärkelsen Gröna fisken. Det är Världsnaturfonden, WWF som delar ut priset. De får det för att de har ökat andelen Krav-märkta fisk- och skaldjursprodukter med över 30 procent. Samtidigt har de aktivt fasat ut de arter som ligger på rött ljus i WWFs fiskguide. 

– Det här är ett kvitto på arbetet vi lagt ner under tio års tid, säger Ki Sandholm på East West.

Hållbarhet står i fokus på restaurangens meny. Ki har under åren märkt av ett ökande miljötänk bland gästerna när det gäller vad som serveras.

– Det här är tredje gången WWF delar ut utmärkelsen Gröna Fisken. Vi ser mycket positivt på att fler företag tar sin del av ansvaret för haven och arbetar för att leverera hållbara fisk- och skaldjursprodukter till medvetna konsumenter, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.  

MSC, ASC och Krav är spårbarhetscertifieringar som underlättar valet för alla och som genom sitt engagemang vill eftersträva en mer hållbar fiskkonsumtion och därmed bidra till mer balanserade ekosystem både i hav och i sötvatten – både fiskade och odlade arter, nationellt och internationellt.

 

,