12 000 hårdrockare till Brickebacken

motorhead

På fredag startar årets Metallsvenska. På Brickebackens IP blir det tung musik i två dagar. Huvudakten är klassiska Motörhead.

Sammanlagt spelar ett 20-tal band och arrangören hoppas på en publik på upp emot 12 000 besökare. Det är sjunde året som Metallsvenskan körs, berättar Janne Larsson, arrangör.

Konceptet med fotboll och musik är det som gör att den här festivalen sticker ut och man hoppas på att minst få fira 10-årsjubileum. Detta trots att många festivaler har tvingats stänga under senare år. Evenemanget äger rum på fyra planer vid idrottsplatsen och ungefär hälften av festivalbesökarna kommer från andra ställen än Örebro, berättar Janne. Många bor på Gustavsviks camping mellan speldagarna. I stort sett är hotellen i Örebro fullbokade den här helgen, hävdar arrangören.

 

,