Idrottsplatsen blev lervälling efter Metallsvenskan

bild (6)

Under två dagar arrangerades Metallsvenskan på Brickebackens idrottsplats i Örebro. Cirka 10 000 besökare och ösregn är en dålig kombination för fina fotbollsplaner när hårdrockstonerna tystnat. För hemmalaget Brickebackens IF innebär det att de måste leta alternativa planer. Det kommer att krävas mycket arbete för att återställa fotbollsplanerna i spelbart skick. Arrangören kommer att få ta en del av den kostnaden.

Efter att kommunen inspekterat skadorna på gräsplanen, ska man först låta det torka upp. Sedan ska gräset få börja växa igen innan planerna hyvlas och vältras för att jämna till underlaget, förklarar Elisabeth Rapp, enhetschef på föreningsenheten Örebro kommun. A-planen har inte fått så stora skador, men den andra planen kommer det att ta längre tid att få i ordning, menar hon.

Brickebackens IF hänvisas nu till Lugnets IP för kommande hemmamatcher.

bild (5)

foto: Jo Larsson

 

,