Trygghetstelefonen har extraöppet den här veckan

Trygghetstelefonen i Örebro kommer att ha extra öppettider den här veckan. Det är många publika arrangemang på gång och fler rör sig ute på sta´n sent på nätterna, förklarar Sören Svensson på det lokala brottsförebyggande rådet.

Trygghetstelefonen infördes i februari i år för att öka säkerheten för de som vistas utomhus sent på dygnet. Hittills har det kommit in ett par samtal varje kväll som telefonen varit bemannad. Det är personer från Missing people som svarar om man ringer på 019-21 31 00.

Telefonen är öppen för allmänheten, men studenterna vid Örebro universitet är en målgrupp. Ungefär hälften av studenterna känner till tjänsten, berättar Sören. För att öka kännedomen så kommer en informationskampanj att genomföras vid kommande terminsstart i höst.

Trygghetstelefonen är normalt öppen fredagar och lördagar klockan 23–03, samt vid skolavslutningar, studentexamen, nyårsafton och valborgsmässoafton. Om du är teckenspråkig kan du chatta med dem via Skype (trygghetstelefonen.orebro).

,