Brickebackens IP: Nysådd eller gräs på rulle

bild (5)

Efter förra helgens Metallsvenska var delar av Brickebackens idrottsplats förstörd. Fotbollsplanerna var mest att likna vid en leråker. Nu ska den återställas. Frågan är bara hur. Det finns två alternativ. Så nytt gräs eller rulla ut en färdig gräsmatta.

Om Örebro kommun väljer att så om gräsmattan i Brickebacken så är det inte aktuellt med spel mer där i år. Då får föreningen rikta in sig på spelbar plan 2016. Om de väljer att köpa färdigt gräs blir det en betydligt dyrare affär för skattebetalarna – och arrangören av Metallsvenskan.

Parterna ska mötas på tisdag i nästa vecka för att diskutera den uppkomna situationen. Bakgrunden är att främst B-planen blev totalförstörd när 10 000 besökare var på området samtidigt som regnet öste ner.’

foto:Jo Larsson

, ,