Tuffa utmaningar väntar i helgen

I helgen är det dags för både Örebro triathlon och KFUM Multisport Sprint. Tävlingarna är en del i ÖrebroXchallenge. En samling av utmanande idrotter under året.

– Genom ÖrebroXchallenge visar vi upp Örebro som en självklar och utmanande arena för dessa tävlingar och samtidigt locka både deltagare och publik att upptäcka vår stads möjligheter, säger Gunn-Viol Kattilakoski, projektledare på Örebrokompaniet.

– De två första tävlingarna är mycket publikvänliga och publiken kommer att kunna följa loppet på nära håll. Personal från ÖrebroXchallenge finns givetvis på plats och hoppas att många åskådare kommer för att inspireras och utmanas inför kommande lopp, fortsätter Gunn-Viol.

Den 6 juni klockan 9:30 går startskottet för Örebro triathlon. Tävlingsarena är Kanotklubben nedanför Slussen där samtliga växlingsskiften kommer att äga rum. Eliten startar först och motionsloppet går igång tio minuter senare.

Den 7 juni är det dags för KFUM Multisport Sprint. Herrklassen startar kl. 12:00 medan mixklass och damklass startar 13:30. Platsen är Hästhagen/Rosta Gärde. Kanot, cykel och löpning ska avverkas av lagen och växlingsskiften sker i Hästhagen.