Letar ny plats för Metallsvenskan

bild (5)

Nu letar Örebro kommun och arrangören av Metallsvenskan en ny spelplats för nästa års konserter. Under årets Metallsvenska förstördes stora delar av gräsytorna på Brickebackens IP.

Arrangören vill även fortsättningsvis vara kvar i Örebro, men då gäller det att hitta en plats som inte är så ömtålig som en fotbollsplan. Brunnsparken eller privata alternativ har nämnts, säger Elisabeth Rapp, enhetschef Örebro kommun. Metallsvenskan var tidigare på Örnsro IP.

Det är ännu inte klart vad det kommer att kosta att återställa fotbollsplanerna i Brickebacken. Inte heller hur mycket det kommer att kosta. Så nytt gräs eller rulla ut färdig gräsmatta är alternativen. Diskussionerna mellan kommun och arrangören förs in en mycket god anda, konstaterar Elisabeth.

foto: Jo Larsson

 

, ,