Kökspersonal lär mer om hållbar matlagning

xe9ylo1kdligl53miqlj

Personal från storkök i Örebro län ska under nästa vecka lära sig mer om hållbar matlagning. Det är 50 deltagare från 28 olika offentliga kök som träffas inom projektet Hållbara måltider.

Gruppen träffas på Gymninge gård utanför Örebro, en gård där det produceras naturbeteskött. För att leva som man lär kommer det till lunch att serveras en beatburger, en hamburgare som är gjord på hälften kött och hälften bönor, skriver arrangören Region Örebro län.

Förutom rundvisning på gården kommer Anna Jamiesson från Naturbeteskött Sverige att prata om vad man kan göra för att bidra till en mer hållbar köttkonsumtion genom att göra kloka matval som tar hänsyn till naturen, klimatet och djuren.

Det är tredje gången i år som projektet Hållbara måltider träffas för att utveckla, testa och sprida metoder för hållbar måltidsplanering inom offentliga kök. Deltagarna är kostpersonal så som kostchefer, kökschefer, kockar, kokerskor som serverar måltider till gäster inom förskola-skola eller vård och omsorg.

,