Vill tillåta regnbågsflaggan i Örebro

Miljöpartiets kommunalråd Niclas Persson och Sara Richert anser att Örebro kommun ska få flagga med regnbågsflaggan, till exempel under Örebro Pride.

En tolkning har gjorts av Örebro kommuns flaggpolicy som lett till att kommunen inte låter regnbågsflaggan vaja under Örebro Pride. Miljöpartiet håller inte med om den tolkningen som gjorts.

– Kommunen har bestämt att enskilda organisationers flaggor inte ska få hissas men regnbågsflaggan är inte en del av en enskild organisation utan en symbol för respekt för medmänniskor, menar Sara Richert (MP), kommunalråd.

– Flaggan står för mångfald och stolthet hos homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och är inte direkt kopplat till någon enskild organisation, säger Niclas Persson (MP), kommunalråd. Vi ser därför inget hinder för att flagga med regnbågsflaggan.

 

,