Sommarläger för våldsutsatta kvinnor – tack vare samarbetet kyrkan och Örebro Hockey

IMG_3935%20bild9

I november förra året genomförde Svenska kyrkan och Örebro Hockey en insamling till kvinnor som utsätts för våld och hot. Nu ska en grupp kvinnor åka på sommarläger tack vare pengarna. Totalt samlades det in över 126 000 kronor.

I augusti åker tio kvinnor och 15 barn på läger under fem dagar i en trygg miljö. Förutom bad och lekar för barnen ser vi fram emot ett besök från KIF för lite extra bollspel. Det blir också lite lyx för kvinnorna med fotvård, massage, akupunktur och hårvård en dag, säger volontären Maria Hammar på Svenska kyrkans hemsida.

Hälften av pengarna går till internationellt hjälparbete på Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa, där över 40 000 patienter har behandlats inom projektet för överlevare av sexuellt våld. Elförsörjningen till Panzisjukhuset är bristfällig. Sjukhuset behöver en solcellsanläggning som ger säker och miljövänlig el, så att operationerna av kvinnorna inte behöver avbrytas på grund av strömavbrott, uppger kyrkan.

Hittills har Rotary i Örebro med omnejd samlat in 500 000 kronor inklusive pengarna från välgörenhetsmatchen och Atlas Copco har även lovat att skänka ett dieselaggregat, säger Tommy Sandén, ansvarig för insamlingen i Örebro.

Den 28 oktober arrangerar Örebro Hockey och Svenska kyrkan en ny välgörenhetsmatch ihop.

foto: Svenska kyrkan/Sara Eidevald