Hampus bäst av unga företagare

image1

På tisdagen korades de tre pristagarna i Egeryds-stipendiet 2015. De tävlande bestod av åtta tidigare UF-företag som nu har ambitionen att driva sina företag vidare efter att läsåret tagit slut. Vinnare blev företaget Artz som drivs av Hampus Sjöberg. Han har under läsåret drivit sitt UF-företag med samma namn på Risbergska skolan i Örebro.

Hampus målar tavlor samt trycker upp sina konstverk på kuddar och tygväskor. Han stil är färgglad och uppiggande. Han kommer nu med hjälp av pengarna han vinner samt hjälpen från Egeryds mentorer att starta upp detta i företagsform, starta en webshop samt utöka sitt sortiment. 

Hampus fick 50 000 kronor i prispengar plus kontorsplats och mentorer under ett års tid. Motivering: En enastående kombination av kreativitet och företagsamhet där personen på ett ödmjukt sätt har lyckats kombinera passion och affärsmannaskap. Produktutvecklingen från en redan idag stark originalidé lämnar oändliga möjligheter framåt att växa i.

Med på bilden tillsammans med Hampus är Per Egeryd, ägare Egeryds.

Tvåa blev företaget Viking bestående av Felix Olofsson och Julius Detlofsson. De har under läsåret drivit UF-företaget Green Athletes på Tullängskolan. På tredje plats kom Cyberrift med Emil Franzén, Andreas Brundin, Erik Jäderqvist, trion har under läsåret drivit sitt UF-företag med samma namn på Lindeskolan i Lindesberg kommun.

De deltagande företagen har inför en jury, bestående av Ida Jensen och Elinore Magnusson från Ung Företagsamhet, Per Egeryd och Maria Dahlkvist från Egeryds samt Fredrik Molin från Fastighetsbyrån i Örebro, presenterat sin affärsidé, sina mål och vad det stipendiet erbjuder i form av pengar, kontorsplats och mentorer kommer att betyda för dem som unga och nya företagare.

Efter själva presentationen fick juryn möjlighet att ställa frågor och diskutera möjligheter med varje företag.