Två prestigeuppdrag för Örebro kammarkör

 

Örebro kammarkör har inbjudits att framföra körverket Larry Nickels ”Requiem for Peace i Tyskland. – Dels under European Choir Games i Magdeburg, dels under den internationella ungdomskörfestivalen i Bayreuth i augusti. Två prestigeuppdrag, säger dirigent Fred Sjöberg.

Den 5 juli åker Örebro kammarkör till körtävlingen European Choir Games i Magdeburg för att framföra flera satser ur ”Requiem for Peace” i samband med en av festivalens absoluta höjdpunkter. Det handlar om en stor fredskonsert den 7 juli som heter ”Power of the dream” och den kommer att vara i Magdeburgs stora katedral som tar 1 100 åhörare, säger Fred Sjöberg.

Redan i augusti är det dags igen. Då åker kören till Bayreuth i Tyskland för att medverka i Das Festival junger Künstler Bayreuth, en internationell festival för unga körsångare som funnits i Bayreuth i över 50 år. Här får unga, lovande musiker från hela världen möjlighet att studera för internationella toppedagoger och samtidigt ge offentliga konserter.

,