Örebro är näst bästa idrottsstaden

Örebro hamnar på andra plats när SVT rankar Sveriges bästa idrottsstäder. För fyra år sedan vann Örebro titeln när priset delades ut för första gången. 2013 hade man tappat och platsade inte ens på topp 25-listan.

Jurymotiveringar: För en fin bredd och även stark topp som tagit en erkänd idrottsstad till ett imponerande lyft i listorna – en ort som numera rör sig hemtamt i Sveriges två största serier /Peter Jonsson, SVT-juryn

En unik bredd på toppnivå där allsvensk fotboll och SHL-hockey på herrnivå kompletteras med bland annat damallsvenska fotboll, och ytterligare bredd på lagidrottsnivå. Dessutom kvaliteter på individuell nivå med internationell smak genom Formel 1. /Stisse Åberg, Gävle-tidningarna SVT-juryn

Bakslaget blev stort efter titeln 2011 men Örebro har hämtat sig starkt. Fina säsonger av fotbollslagen ÖSK och Kif och stabilt hockeylag i ÖHK kompletteras med fin bredd och dessutom några toppar -Örebro är Sveriges bästa idrottsstad 2015. /Niklas Andersson, SVT-juryn

,