Milton Hopkins till Stadsträdgården

milton-hopkins_t750x550

Nu är det klart att den 80-årige blueslegendaren Milton Hopkins kommer till Stadsträdgården den 29 juli. Milton Hopkins började spela gitarr på 40-talet. Han lärde sig hantverket av Johnny Guitar Watson och sin kusin Lightnin’ Hopkins.

Milton har kallats ”Houston’s 1st Gentleman of Blues” och har bland annat spelat tillsammans med B.B King under 70-talet men har även spelat med många andra stora musiker så som Sam Cooke, Little Richard & Marvin Gaye. 

Han har under karriären tilldelats mängder av priser och har bland annat varit nominerad till priset “Best Traditional Blues Album” av The Blues Foundation i Memphis. Nu kommer han till Sverige och Örebro för en kortare turné.

Turnédatum:

17-19 Juli, Askersunds Folk, Blues & Jazz-festival

24 juli, Gruvmuséet Zinkgruvan

25 juli, Vinöns värdshus på Vinön

26 juli, Lekhults gård, Vintrosa

29 juli, Stadsträdgården, Örebro

30 juli, Hemma hos Martha & Anders, Tived

31 juli, Spelgården, Wadköping

1 augusti, Rock & Blues-festival Heagård, Halmstad

2 augusti, Folk & Rock, Malmö

 

,