Fritidsbanken har fått Barnidrottspriset

IMG_0012

Fritidsbanken med verksamhet i Örebro har tilldelats Svenska Barnidrottspriset 2015. Deras idé är att låna ut sport- och idrottsutrustning på samma sätt som man lånar böcker på ett bibliotek. Verksamheten i Örebro finns på Holmens industriområde sedan i våras och drivs av Medborgarskolan.

– Det är en stor ära att få Svenska Barnidrottspriset. Målet med vår verksamhet är ju att barn och unga ska få prova på så mycket idrott som möjligt och det känns fantastiskt att juryn har valt oss till pristagare, säger David Mathiasson, projektledare hos Fritidsbanken till NWT.se.

I årets jury satt Anna Haag, Emil Jönsson och Björn Ferry. I motiveringen står det bland annat att ”Fritidsbanken har tagit tillvara på barnidrottens grundsten att alla ska ha samma möjlighet till lek och idrott. Genom sitt unika system där alla utrustning finns till låns ges alla samma förutsättning och möjlighet att delta”.

Nätverket för Svensk Barn- och ungdomsidrott verkar för att barnkonventionen ska efterlevas och fastställas inom svensk barn- och ungdomsidrott.

 

Läs mer om Fritidsbanken: http://www.orebrokuriren.se/2015/05/20/lana-den-sportutrustning-du-behover/