Stormar fram mot första albumet

Pressbild%20Storm%202

På lördag den 18 juli släpper örebrobandet Storm albumet Tysta Leken. Det är deras första album och det firas med en releasespelning samma dag.

Tysta Leken är en politisk skiva med influenser från många håll. Alla bandmedlemmar har en gedigen musikbakgrund med inspiration från allt mellan Led Zeppelin och svensk visa. De bidrar alla med olika delar till vad som tillsammans blir Storm. Oavsett musikalisk komposition står dock alltid texten i centrum. Storms texter är ett försök att beskriva vår samtid. Låten Tysta Leken, som skivan är döpt efter, handlar om rasism och avsaknad av dialog som leder till våld, enligt bandet själva.

Arbetet med skivan har pågått under flera år. Vissa låtar kom till redan innan bandet bildades, andra har vuxit fram under inspelning. Det hela började när dåvarande soloartisten David Storm blev ombedd att hoppa in som ersättare på en spelning sommaren 2013. Han bad då vännerna Edith Bremer och Måns Eriksson att hjälpa till. Måns var en vän från gymnasietiden på Karros musikestet, Edith hade han lärt känna på folkhögskolan Liljeholmen söder om Linköping. I början av hösten spelade de sedan tillsammans ännu en gång, då i Teaterladan i Wadköping, och efter detta var bandet Storm ett faktum. Norrköpingsbasisten Simon Ström var ännu en vän från folkhögskolan som rekryterades under höstens gång.

Under bandets första år spelade de mest i Linköping eftersom att majoriteten av medlemmarna gick kvar på folkhögskolan där. Det senaste året har mycket tid spenderats i studion på Örebro Musikhögskola där David nu studerar. Efter releasen är planen att spela mer i Örebro. Närmast kommer de att kunna höras i Tipin i Tiven 25 juli, på Blå Bergens Pub 4 September och på releasen den 18 juli. Hela produktionen; låtarna, inspelning, mixning, mastring, foto och så till sist releasen är helt i egen regi. Releasen hålls i familjen Storms trädgård. Under kvällen gästspelar även Mohlavyr, örebroartist och vän.

– Vi har valt allt ha releasen i vår trädgård eftersom det skapar en fin stämning och för att naturen är en viktig inspirationskälla, säger Edith Bremer