Dota 2 visas på Roxy – ökande intresse för e-sport

Den 8 augusti visar Örebro E-sport den internationella finalen i dataspelet Dota 2. Eventet är på Bio Roxy. – De flesta event vi haft hittills är pubevent där vi visar en match mellan två lag, precis som fotboll fast med ett dataspel. Vi vill skapa en community för likasinnade där man kan se, prata och spela e-sport tillsammans, säger Anneli Rissanen, ordförande Örebro E-sport.

– Detta är även första gången vi kan erbjuda en visning från 13 år, eftersom evenemanget är helt alkoholfritt. De matcher som vi visat har varit inom Dota 2 och Counter-Strike: Global-Offensive och vårt första event drog 170 personer till Pitcher’s.

– Vi har startat avdelningar som inriktar sig på olika spel och först ut var Hearthstone-avdelningen. De startade med en spelkväll på Studiefrämjandet där medlemmarna möttes upp och delade med sig av sina tips och idéer samt spelade mot varandra. Vi har även startat upp en spelgrupp på Steam, som är en digital spelaffär och en community, där Örebroare har samlats upp och börja Dota 2 och CS:GO tillsammans. Eftersom det finns ett stort intresse att även se League of Legends så försöker vi även starta upp en avdelning inom LoL för att kunna erbjuda pubevent och annat för de som vill.

– I flera länder runt omkring i världen så är e-sport stort och fortfarande växer. Därför hoppas vi att intresset växer även i Örebro och att vi kan engagera både unga som äldre inom ett gemensamt intresse, säger Anneli.

IMG_20150113_162020

,