Kommunalt ointresse hotar bridgefestivalen

IMG_0010

Örebro kommun har hittills visat bristande intresse för den internationella bridgefestival som nu genomförs i Örebro. Bridgeförbundet har avtal om ytterligare två år med festivalen, men sedan kan arrangören komma att leta efter en ny stad för evenemanget.

Under en vecka samlas flera tusen bridgespelare från hela världen på Conventum i Örebro. Nyligen slog man rekord i antalet spelare. Över 900 personer spelade då samtidigt bridge i kongresshallen. Kortspelarna med familjer spenderar flera hundratusen kronor under sin vistelse i staden, inklusive hotellövernattningar, restaurangbesök och shopping.

Nu kan den inkomstkällan vara hotad, menar festivalgeneralen Micke Melander. Som ett tecken på det kommunala ointresset pekar han på ett ensamt ståbord vid arenans entré. Där ligger några enstaka broschyrer med information om Örebro kommun. Micke tycker att man kan begära mer av en arrangörsstad i det avseendet. Samtidigt understryker han att de i stort är nöjda med arrangemanget som genomförs för åttonde året.

IMG_0022

,