Tomas Ledin och Hilda Sandgren fick Live at Heart-pris

tomas_hilda_fotograf_Peter%20Ahlbom

I samband med den årliga Live at Heart-festivalen i Örebro delar festivalen tillsammans med den oberoende branschtidningen SIMBA ut priset Musikörat för särskilda gärningar inom musik och livescen. Tidigare pristagare är bland andra Jill Johnson och Doug Segers. I år tilldelas priset Hilda Sandgren och Tomas Ledin för deras arbete med Stockholm Folk Festival som arrangeras vid Hesselby slott.

Juryns motivering lyder: Med genuin passion och kärlek till musiken har Stockholm Folk Festival på Hesselby slott lyckats etablera en oerhört vital och levande folkmusikfestival med betoning på folkfest. Genom att arbeta med en gränslöst multikulturell palett har man lyckats göra festivalen till en färgstarkt blomstrande hyllning till den sanna folkmusiken – musik för all världens folk. Med en jämställd festivalscen bidrar man dessutom till de vindar av positiv förändring som just nu blåser nytt liv i det svenska musiklivet. Musikörat 2015 tilldelas Stockholm Folk Festival.

– Vi är mycket stolta över att ha tilldelats Musikörat. I år är det fjärde året för festivalen, och vi fortsätter att bygga upp en folk- och världsmusikfestival på Hesselby Slott. Vårt mål är att skapa en oas av mångfald, interaktion och jämlikhet. Vi är också mycket glada över att vi i år har en jämlik könsfördelning 50/50 över våra bokade akter. Vi känner oss uppmuntrade och glada över att vi genom detta pris synliggörs och uppmärksammas för vårt arbete med festivalen, säger Hilda Sandgren och Tomas Ledin.