Örebrocharter kolliderade med fågel vid start – tvingades gå ner i Köpenhamn

11830251_10207305507145380_1127147468_n

Ett charterplan som på söndagen lyfte från Örebro flygplats med destination Rhodos fick in en fågel i motorn i samband med starten. Fågeln orsakade skador på delar i motorn och planet har gått ner i Köpenhamn för reparation. Det är ännu vid 22-tiden oklart när eller om planet kan lyfta mot Grekland. Passagerarna väntar i nuläget i en terminal på den danska flygplatsen.

Jenny Risberg med familj är några av passagerarna som var på väg till Rhodos när planet istället landade i Köpenhamn. Med på resan är sönerna Måns och Rasmus samt Jennys mamma Inger, alla väntar nu i terminalen på besked om flighten.

Senaste nytt är att ett besked ska komma klockan sex i morgon bitti. Jenny berättar att planet var inne på polskt luftrum när det vände norrut och landade i Danmark.