Grekisk folkmusik på East West

ÖREBRO, SVERIGE - 15 JUNI 2015 :   under matchen mellan Pezhman Seifkhani (Örebro, Sweden) 105 kg och Oleg Lopajevs (Riga, Latvia) 105 kg på Tegelbruket i Örebro den 15 juni. (Foto: Lotta Anelid Karlgren / Pic-Agency.se) Nyckelord Keywords :

Yá mas är ett Örebroband som spelar grekisk folkmusik. Lördagen den 15 augusti spelar de på East West klockan 22.00.

Gruppen har funnits sedan 2008 och musiken som spelas heter rebetiko. Det är slags storstadsmusik som också kallas ”den grekiska bluesen”. Den började spelas i storstäderna under början av 1900- talet. Dess ursprung är från mindre Asien, men influenserna är många, bysantinsk, orientalisk, balkansk, romsk musik och europeisk populärmusik.

Låtarna handlar ofta om kärlek, svek, längtan, saknad, missbruk, sorg men de kan också hylla livet, musiken och instrumenten. Alla låtar är även danser.

foto: Lotta Anelid Karlgren / Pic-Agency.se