ÖSK-Marcus kan bli Årets föreningshjälte

Marcus%20Esplund

Marcus Esplund som tränar ett lag i ÖSK Ungdom är nominerad till titeln Årets föreningshjälte. Det är spelföretaget Unibet som arrangerar tävlingen som lyfter fram de som ”jobbar i det tysta och för Sveriges föreningsliv att gå runt”.

33-åriga Marcus Esplund från Örebro är sedan fyra år tillbaka tränare i Örebro SK ungdom. När han inte arbetar på Transportstyrelsen, arbetar han ideellt för sitt lag, P-07. För Martin är det viktigaste kamratskapet och sammanhållningen i gruppen, på matcherna är det därför fasta speltider som gäller, så alla får chansen att vara med bidra. Martin gör en stor insats som är mycket uppskattad både hos barnen och dess föräldrar.

Nomineringen lyder: I ur och skur ställer han upp för lagets bästa. Han lägger en stor del av sin fritid på att utveckla pojkarna i laget till att bli sitt bästa jag. Han ordnar med cuper, föräldragrupper och avslutningar efter säsongen som stärker gruppen och det är tydligt att han trivs i sin roll. Martin är en riktig föreningshjälte.

Vinnaren av Årets fan och Årets föreningshjälte utses senare i höst av en jury som består av juryordförande Glenn Hysén, förra årets vinnare Anders ”Bussis” Carlsten, Unibets ambassadörer Anna Haag, Emil Jönsson, Lisa Nordén, Tomas Brolin, Alexander ”The Mauler” Gustafssson och Unibets pressansvarige Jonas Nilsson.

,