Clas och Astrid fick Jeremiasstipendiet

Astrid+och+Clas+orebro.se

Astrid Lindén och Clas Thor är årets Jeremiasstipendiater. De två har enligt motiveringen med sin bok ”Författarna i staden” skapat ett unikt verk om Örebros rika litterära kultur.

”Clas och Astrid har kartlagt stadens författare genom tiderna och har med sin bok räddat en del lokala författare undan glömskan”, skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande.

– Ännu en gång kan vi imponeras över det gedigna arbete som Clas och Astrid kontinuerligt lägger ner på att dokumentera och förmedla kunskap om vår trakts kulturhistoria, säger Agneta Blom, ordförande för stiftelsen Jeremiasfondens.

Under Jeremiasdagen, söndag den 23 augusti, delar kommunfullmäktiges ordförande och Stiftelsen Jeremiasfondens ordförande Agneta Blom ut Jeremiasstipendiet till författarna. Programmet startar klockan 15 på Spelgården i Wadköping.

foto: Örebro kommun