Länsteaterns program: Svelands debut, en blonderad boxare och grekiskt drama

IMG_0032 (2)

På torsdagen presenterade Länsteatern programmet för säsongen 2015-2016. På repertoaren står bland annat urpremiären av Maria Svelands Befrielsefronten. En pjäs som bygger på händelser kopplat till den serievåldtäktsman som satte skräck i Örebro för några år sedan.

Hösten inleds med barnteaterklassikern Medeas barn, en pjäs om hur unga kan uppleva en skilsmässa. För ungdomarna spelas även Hemligheter och Danjin Malinovics självupplevda flykt från ett krigshärjat Jugoslavien. I monologform berättar han med ett barns ögon om terrorn i det forna hemlandet. Pjäsen heter Var är mitt hem och spelas ute på skolor.

I början av februari nästa år är det premiär för musikalen Boxaren av Erik Norberg och Alexander Öberg. Pjäsen handlar om en känd historia om den romske boxaren Johann Trollmann i 30-talets Tyskland. I teaterns abonnemangsserie ingår även En slavisk dans, Effekten och Tigern. Hittills har Länsteatern sålt 1 200 abonnemangsplatser, berättar vd Petra Weckström när hon tillsammans med den konstnärlige ledaren Michael Cocke presenterade programmet.

IMG_0051IMG_0004IMG_0005IMG_0017