Stina Gardell får Filmfoten – delas ut på Live at Heart

I samband med Live at Heart delar festivalen ut priset Filmfoten för särskilda gärningar inom film. I år tilldelas priset Stina Gardell för hennes arbete som dokumentärfilmsproducent.

Juryns motivering lyder: “Dokumentärfilmen är en svår genre, både berättartekniskt men också vad gäller producentens arbete. I en värld där pengarna till dokumentärfilmen blir allt färre har Stina Gardell lyckats hitta vägar, inte bara för stora filmer som årets ”Jag är Ingrid” men även för filmer gjorda av nya filmskapare. Stina Gardell har på några få år blivit en av de största svenska producenterna för dokumentärfilm i Sverige. För det tilldelas hon Live at Hearts filmfestival och Region Örebro län/Film i Örebro läns pris Filmfoten 2015”.

– Det känns otroligt hedrande att få denna fina utmärkelse. Att vara producent handlar mycket om att våga gå egna vägar. Det har tagit mig tio år att bygga upp Mantaray Film och att få ett så fint pris under detta 10-års jubileum för mina produktioner känns fantastiskt, säger Stina Gardell.

Stina Gardell driver sedan 2005 produktionsbolaget Mantaray Film och har tidigare producerat bland annat ”Mammas comeback” (2011), ”Våga minnas” (2012), ”Drömmen om Maremma” (2013) och ”Jag ser dig” (2014). Gardell är nu aktuell med den kritikerrosade dokumentärfilmen ”Jag är Ingrid” (2015) tillsammans med regissören Stig Björkman. Filmen fick bland annat ett specialomnämnande på Cannes Filmfestival i år.

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala på Ritz under Live at Heart-festivalen i Örebro den 2 september