Nya Hertig Karls byggs tidigast 2017-2018

IMG_0040

Nu pågår planarbetet med att forma framtidens Hertig Karls allé. Trolig byggstart är tidigast under 2017-2018, menar Janet André, arkitekt Örebro kommun.

Under projektets gång genomförs tillfälliga åtgärder vid trafikleden. Planteringen av ängsblommorna med den konstnärliga utsmyckningen av stubbarna har blivit en succé. Örebroarna har även getts möjligheten att berätta om sina minne kring Hertig Karls allé.

– Vi har fått in ett tio-tal berättelser från hur området såg ut på 50- och 60-talen, berättar Janet. Då var det en period då det byggdes många fastigheter utmed gatan. Nu planeras för att skapa en miljö som är hållbar på lång sikt. Ett arbete som måste få ta tid, det är många aspekter att ta hänsyn till. Trafik, miljö, kostnader och även det som finns under marken med ledningar. Sedan är det ju frågan var vi ska börja bygga, hur arbetet ska kunna genomföras i olika etapper. Det här är ett ärende som ”lever” och som många människor bryr sig om, säger Janet André.

Kommunikationen mellan Örebro kommun och örebroarna kommer att fortgå under hela processen.

IMG_0028